Mums reikia:
240 ml sausų avinžirnių (arba 1 skardinė konservuotų)
2-3 šaukštai miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1/2 svogūno
2 skiltelės česnako
1 šaukštas malto kumino
1/4 šaukšto maltos kalendros
1 smulkinta čili paprika
gera sauja šviežių petražolių lapelių
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai maltų pipirų
Aš pabandymui gaminau iš pusės kiekio, vietoj kumino dėjau kmynus,vietoj čili paprikos - saldžios paprikos miltelius.
Avinžirnius paliekam per naktį brinkti.Išbrinkusius išverdam, druskos neberiam, verdam ant nedidelės ugnies neuždengę puodo.Išvirusius avinžirnius susmulkinam.Blenderiu, kombainu, mėsmale.Kaip jau kam patogu.Sudedam smulkintą svoguną, česnaką ir visas kitas sudėtines dalis.Gerai išmaisom, formuojam paplotėlius ir kepam įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitej apie pusvalandį arba kol mūsų paplotėliai gražiai apskrus.Valgom kaip tik norim, šiltus.....šaltus....su daržovem...su padažu....man labai patiko natūralaus jogurto padažas su česnaku, pipirais ir žalumynais.
Skanu....Labai, labai......
Geras! Kaip smagu, benaršant internete, visai atsitiktinai sutikti mielą paminėjimą! Falafeliai yra gėris, o šie - nekepti riebaluose dar ir figūrai nekenkia ;)
AtsakytiPanaikintiĮkvėpta gero žodžio kepsiu ir aš šiandien :)
Nugi bais smagu but ikvepeja:)
AtsakytiPanaikinti