2010 m. balandžio 8 d., ketvirtadienis

Ciabatta.Kepam duoną pačios

Kaip dažnai pasvajoju apie nuosavą medinę terasą(ir aišku apie tai, kas prie tos terasos priklauso:)Kai pavargstu svajoti apie terasą,tada bent jau pasvajoju apie nuosavą balkoną tokį, į kurį tilptu mažiukas staliukas ir dvi kedutės.Kad ryte,išvirusi kavos su pienu,galėtume su mylimu žmogumi pašnekėt apie tai, ką sapnavome naktį.....
......Niekaip nesugalvoju kodel man taip patinka ciabatta.....tiesiog patinka......gabalelis duonos plonai užtepta sviesto, riekelė sūrio ar naminio kumpio,puodelis kavos ir viskuo mėgaujiesi supamam krėsle,savoj terasoj:)
Iškepusi ciabatta paskubėjau prapjauti,karšta duona pjaunama apsivelia.Šiek tiek norėjosi didesnių skylių.Tačiau žinau kur padariau klaidą.Na,bet betkokiu atveju tie visi maži netikslumai skoniui nepakenkė.Būtinai išsikepkite:)
Receptas iš čia
http://kepejaibestabdziu.blogspot.com/2009/06/ciabatta-italiska-slepete.html





4 komentarai:

  1. Eik tu sau!Kaip skaniai atrodo.as irgi nooooriu. Labai megstu sia duonele, bet pas mus provincijoj retai kada buna:( Vyras vis man apie duonkepe pasvaigsta, bet man duonos kepimas atrodo toks sudetingas (nes jokiu pyragu nemoku kept,tik megiama obuoliu)vz..
    Ir mintys, ir svajos tokios pozityvios..

    AtsakytiPanaikinti
  2. Lemurka,nei akimirkos nepasigailejau kad isigijau duonkepe,dabar netgi koldunams tesla minko duonkepe:)O rudeni ji man virs džemus.Panašu i tinginystę,visišką:)Beje,o ciabatta nuo ....iki gaminau pati ir kepiau orkaitei.Ši tešla nereikalauja minkymo,tik maišymas.Procesas labai netgi nesudetingas,tik jau prieš pat kepant reiktu labai atsargiai elgtis su pakildinta ciabatta nes tada gali dingti dalis burbuliukų ,kurie atsakingi už ciabattos skyletumą:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. o kokie tie duonos miltai? labai jau skaniai isrodo noreciau ismeginti :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. net seilė nutyso prisiminus tokios duonos skonį.. ;>

    AtsakytiPanaikinti